Start van hoofdcontent

Stad

nl

Barman knock-out door glazen gooiende serie-mishandelaar

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 oktober 2016, 18.54 uur

Barman Sjoerd Knops van café Queers aan de Amstel is afgelopen maandag zwaar mishandeld door een agressieve bezoeker. De verdachte blijkt de afgelopen maanden een spoor van ellende te hebben achtergelaten in het Amsterdamse uitgaansleven.

Knops weigerde de man, die in het uitgaanscircuit als agressief te boek staat, maandag drank te geven. Dit kwam de barman duur te staan. De bezoeker begint met glazen te gooien. Eén raakt Sjoerd vol tegen het achterhoofd, waardoor de barman het bewustzijn verliest.

'Toen ik bijkwam zat m'n hoofd vol bloed', vertelt Knops. 'M'n oren suisden, ik hoor nog steeds niks met één oor, en ik had heel veel pijn.'

abc5media_video_1

Opgepakt en weer vrij
De verdachte kan later die avond gepakt worden. Hij blijkt al vaker te hebben toegeslagen de afgelopen periode. Eind augustus mishandelde hij, iets verderop, een portier en hij blijkt ook nog betrokken te zijn bij een geweldsincident in de Halve Maansteeg. Een dag na de mishandeling van Knops staat hij echter al weer op straat.

Lees ook: Extra handhaving Rembrandtplein heeft effect: 'Maar het probleem verplaatst zich'

Hier baalt Sjoerd van, net als de eigenaar van café Queers, Jurgen Bossenbroek. 'De politie zou ons laten weten wanneer de verdachte vrij zou komen. Dit is niet gebeurd. Ik ben benieuwd hoe de politie zich hierover verantwoord.' In reactie hierop zegt een politiewoordvoerder de situatie vervelend te vinden. 'Kennelijk is er iets niet goed gegaan', aldus de woordvoerder. De verdachte moet zich op op 25 november voor de rechter verantwoorden