Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Frank de Boer na kort Italiaans avontuur ontslagen bij Inter

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 juni 2017, 13.22 uur · Foto: frank de boer

Nog geen drie maanden heeft het avontuur van Frank de Boer bij FC Internazionale mogen duren. Hij is vandaag ontslagen door de clubleiding van de ploeg uit Milaan, melden diverse Italiaanse media.

Volgens onder meer de kranten La Repubblica, La Gazzetta dello Sport en Corriere dello Sport is er uitvoerig overleg geweest met de Chinese eigenaren van de club. Samen zouden zou besloten hebben dat het over en uit is voor De Boer na de reeks van slechte resultaten. Inter leed dit weekend tegen Sampdoria de zoveelste nederlaag en is in de Serie A weggezakt naar de twaalfde plaats.

'Ik voel me hier goed'
De Boer zelf liet steeds weten dat hij zich gesteund voelde door de club. Ook na de 1-0 nederlaag tegen Sampdoria zag hij perspectief. 'Ik voel me goed hier en denk dat ik de situatie kan veranderen, ook al is die moeilijk. Het is een mentaal probleem en dat kan ik niet accepteren, want we hebben genoeg kwaliteiten', zei hij. Toch lijkt de oud-coach van Ajax het vertrouwen van de clubleiding te zijn kwijtgeraakt. 

Gisteren stond De Boer nog op het trainingsveld in Milaan. Maar alle drie de Italiaans kranten melden dat jeugdtrainer Stefano Vecchi vandaag de training leidt en ook donderdag op de bank zit als Inter in de Europa League aantreedt tegen Southampton.