Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dode en twee gewonden bij schietpartij Ten Katestraat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 november 2016, 12.49 uur

Op de Ten Katestraat in West is vrijdagavond rond 18.30 uur een schietpartij geweest. Daarbij is een man om het leven gekomen. Twee andere mannen raakten gewond. Ook heeft de politie een mannelijke verdachte aangehouden.

Getuigen melden meerdere schoten te hebben gehoord. Hulpdiensten waren in groten getale aanwezig. De schietpartij vond volgens de politie plaats bij een shisha lounge. De eigenaar van de shisha lounge ontkent dit. Volgens hem gebeurde de schietpartij verderop en is een van de slachtoffers nadien zijn zaak ingerend. De politie doet in en om de zaak onderzoek.

Een van de gewonden werd gevonden in de Ten Katestraat. De twee andere gewonden werden in de Hasebroekstraat aangetroffen, zij zijn daar vermoedelijk na het incident naartoe gevlucht. De drie gewonden zijn naar een ziekenhuis overgebracht. Een van hen raakte zwaargewond en is dezelfde avond aan zijn verwondingen overleden.

Aanhouding
De politie kreeg informatie dat de dader in een auto was gevlucht. Agenten zagen de auto op de Admiraal de Ruijterweg rijden. De verdachte is door agenten met getrokken wapens uit zijn auto gehaald. Hij is aangehouden en zit vast. De auto is in beslag genomen voor onderzoek.

Over de aanleiding voor de schietpartij was vrijdagavond nog weinig bekend. 'We onderzoeken alle scenario's, maar gaan vooralsnog niet uit van een liquidatiepoging in het criminele milieu.'

Schietpartij. Schijnt. Bij de Sisha lounge. Heel verrassend.... pic.twitter.com/CObjhwDZXp

— Ro Kemme (@Rokemme) November 11, 2016

abc5media_video_1

Beelden: fietskoerier tringtring en Lorenzo Derksen