Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie krijgt nul tips na dodelijke schietpartij Ten Katestraat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 november 2016, 13.31 uur · Foto: Foto via AT5 Whatsapp

De politie is hard op zoek naar getuigen van de dodelijke schietpartij in de Ten Katestraat, die vrijdagavond plaats vond.

Op de getuigen die kort na het incident nog aanwezig waren in de straat na, heeft niemand zich meer gemeld. Ook zijn er geen nieuwe tips binnengekomen. Volgens een politiewoordvoerder is dat opvallend. 'Het was op dat moment echt druk op straat, er waren waarschijnlijk ook nog marktkooplui.'

Getuigen kunnen beeldmateriaal van kort na het incident uploaden op politie.nl, maar ook dit heeft nog niemand gedaan. 'Mensen hebben vaak de neiging hun smartphone dan te gebruiken, ik geloof echt niet dat niemand een foto of filmpje heeft gemaakt.'

Lees ook: Omgekomen Naoufal (18) 'had net diploma'

Bij de schietpartij kwam een 18-jarige jongen om het leven. Twee anderen raakten lichtgewond. Zij zijn door de politie aangehouden. Ook werd er vrijdagavond een verdachte aangehouden. Hij is vrijgelaten, maar blijft nog wel verdachte in de zaak.

Over de toedracht van de schietpartij kon de politie vandaag niet meer zeggen dan gisteren. Het leek er toen op dat het ging om een uit de hand gelopen ruzie.