Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ruzie begon in shishalounge Obba en eindigde met fatale schietpartij

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 november 2016, 21.08 uur

De ruzie die afgelopen vrijdag uitmondde in de fatale schietpartij in de Ten Katestraat is wel degelijk in de shisha lounge Obba begonnen. Buiten werd de 18-jarige Naoufal Mohammadi geraakt, hij overleed later in het ziekenhuis.

De politie meldt vandaag dat twee mannen binnen in de lounge ruzie kregen. Buiten is er gevochten en uiteindelijk geschoten, Naoufal werd daarbij dodelijk geraakt. De recherche weet nog niet waar hij op het moment van de schietpartij stond en of hij betrokken was bij de ruzie. 

Lees ook: Familie doodgeschoten Naoufal: 'Nieuwsgierigheid werd hem fataal'

Op het moment van de ruzie in de shisha lounge stond Naoufal in ieder geval buiten. Bij de schietpartij raakten twee mannen van 22 en 24 jaar gewond, volgens het Parool zijn het de 24-jarige eigenaar van de shop en zijn 22-jarige broer. De politie kan niet zeggen dit ook de twee mannen zijn geweest die binnen ruzie kregen. 

De twee broers werden in eerste instantie gearresteerd maar zijn inmiddels weer vrijgelaten. Er zijn vooralsnog geen aanwijzingen gevonden dat één van hen geschoten heeft maar ze blijven wel verdacht in het onderzoek. Mensen met informatie of beeldmateriaal van het incident worden verzocht zich te melden bij de politie op 0800-6070 of anoniem op 0800-7000.

Lees ook: Dode en twee gewonden bij schietpartij Ten Katestraat

Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen