Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zeven jaar cel geëist voor verkrachting twee jonge vrouwen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 november 2016, 13.06 uur · Foto: Flickr / Brian Turner

Tegen een 38-jarige man uit Amsterdam is in hoger beroep zeven jaar gevangenisstraf geëist voor de verkrachting van twee jonge vrouwen. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

De vrouwen werden in 2012 en 2013 thuis verkracht. Het eerste slachtoffer verklaarde dat de verdachte met een smoes haar woning binnenkwam. Terwijl de vrouw een vriendin belde, greep de man haar bij haar nek en zette een mes tegen haar keel en gezicht. Ze moest tegen de vriendin zeggen dat alles goed was. Vervolgens trok hij haar shirt uit en vonden er verschillende gedwongen seksuele handelingen plaats. Ook de tweede vrouw heeft verklaard dat zij verkracht is in haar woning.

Gebrek aan bewijs
De rechtbank sprak de verdachte vrij vanwege een gebrek aan bewijs. Het Openbaar Ministerie was het hiermee niet eens en stelde hoger beroep in.

Volgens justitie is alleen een lange celstraf gepast voor de verdachte, die nooit spijt heeft betuigd. 'De twee jonge vrouwen zijn ernstig beschadigd', aldus de advocaat-generaal. 'Hun gevoel van veiligheid is volkomen aangetast en zij zullen de rest van hun leven moeten leven met de diepe sporen die de feiten bij hen hebben achtergelaten. Verdachte heeft geen enkel moment kenbaar gemaakt het laakbare en perverse van zijn handelen in te zien'. 

Het hof doet op 22 december uitspraak.