Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tekening aanrander Weesperzijde: deze man mishandelde vrouw onder viaduct

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 november 2016, 17.46 uur

In het onderzoek naar een aanranding eerder deze maand op de Weesperzijde heeft de politie een compositietekening vrijgegeven.

Het incident gebeurde nabij het viaduct over de afslag S112. De vrouw fietste vanuit het centrum naar huis toen ze plotseling onder het viaduct door een man van haar fiets werd geduwd. De man sleurde haar vervolgens mee naar een nabij gelegen grasveld.

In eerste instantie lukte het de vrouw nog om los te komen en haar fiets te pakken. Maar de man greep haar opnieuw en sleurde haar wederom naar het grasveld. Hierbij werd de vrouw geschopt, geslagen en onzedelijk betast. De man hield echter plotseling op met zijn acties en ging er op de fiets van het slachtoffer vandoor in de richting van Diemen.

abc5media_video_0

Signalement
De man is door het slachtoffer omschreven als een man van circa 30 jaar oud met een lichtgetinte, wat gelige huidskleur. Hij is ongeveer 1.70 à 1.75m lang met kort zwart haar. Hij droeg die ochtend een bril met een donker montuur, een dikke zwarte jas en daaronder een zandkleurige broek. De man is vertrokken op de fiets van het slachtoffer. Een zwarte opoefiets met een wit voorspatbord en een witte voordrager.