Ajax als groepswinnaar door in Europa na 2-0 zege op Panathinaikos

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 november 2016, 21.56 uur

Ajax heeft zich donderdagavond verzekerd van de winst in groep G van de Europa League.

Het elftal van trainer Peter Bosz, dat al zeker was van een plaats in de volgende ronde, versloeg zonder veel bekende gezichten Panathinaikos in de ArenA met 2-0.

Lasse Schöne schoot Ajax vlak voor rust met een vrije trap op voorsprong. Kenny Tete tekende in de openingsfase van de tweede helft voor de 2-0. Schöne, Amin Younes en doelman André Onana waren de enige basisspelers die zich de laatste weken ook tot de eerste keus van hun ploeg mochten rekenen.

Prachtige vrije trap van Lasse Schöne! Ajax - Panathinaikos 1-0 #ajapan pic.twitter.com/GbIfO7DyoM

— Sybrand Jissink (@sybrandjissink) November 24, 2016

Abdelhak Nouri en Matthijs de Ligt debuteerden als basisspelers in de Europa League. Pelle Clement en Frenkie de Jong kregen als invallers hun eerste speelminuten in het Europese toernooi.