Start van hoofdcontent

Stad

nl

Asbest vrijgekomen bij grote brand in loods in Sloten

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 november 2016, 13.33 uur

Aan de Slimmeweg in Sloten is kort na 02:00 uur vannacht een grote brand uitgebroken.

Volgens een ooggetuige gaat het om een loods die in brand staat. De brand gaat gepaard met metershoge vlammen en een flinke rookontwikkeling. Omwonenden wordt geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt om het vuur te bestrijden. Ook wordt de politiehelicopter ingezet om 'warmtebeelden' te maken. 

Het vuur is volgens de brandweer onder controle. Brandweerlieden zijn bezig de naastgelegen panden te controleren. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

Update 06.40 uur: Volgens de brandweer is bij de brand aan de Slimmeweg asbest vrijgekomen. Vanwege opruimwerkzaamheden is de Slimmeweg tot de Langsom afgesloten voor verkeer. Ook peuterspeelzaal All Kidsz en basisschool Het Bovenland blijven vandaag dicht vanwege de asbestdeeltjes.

abc5media_video_1

Update 07.30 uur: Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat er geen gevaar voor de volksgezondheid is. 'Er is maar een kleine hoeveelheid asbest vrijgekomen. We zijn bij dageraad begonnen met de opruimwerkzaamheden'. Die duren volgens de woordvoerder de gehele dag. 'Mochten mensen toch zorgen hebben over de asbest, neem dan contact op met 14020', aldus de brandweer.

Beeld: Inter Visual Studio/Lorenzo Derksen

Brandweer heeft fikse brand loods #Slimmeweg onder controle. Bezig met controle naastgelegen panden. Geen slachtoffers.

— Brandweer AA (@BrandweerAA) November 29, 2016

De heli geeft op verzoek van @Politie_Adam overzichten van een grote brand in een loods omgeving Slimmeweg ^22

— Politiehelikopter (@DePolitieheli) November 29, 2016

In verband met opruimen asbesthoudend materiaal op het schoolplein na brand #Slimmeweg is #HetBovenland en #Allkidsz vandaag gesloten.

— Brandweer AA (@BrandweerAA) 29 november 2016