Start van hoofdcontent

Stad

nl

Montessori College Oost geeft beste lessen over liefde en seks

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 december 2016, 14.45 uur · Foto: Maartje Geels

Het Montessori College in Oost geeft zulke goede lessen over seksualiteit, dat de schoolleiding gisteren de Lang Leve de Liefde Award heeft gewonnen.

De prijs is een initiatief van Soa Aids Nederland en Rutgers, het kenniscentrum voor seksualiteit. De prijs is bedoeld voor scholen die uitblinken in hun lessen over liefde en seksualiteit, meldt Trouw vanochtend.

'Vooral deze klas is heel leuk om lessen over liefde en seksualiteit te geven', vertelt Wiesje Moen, docent van het Montessori College, tijdens een van haar lessen aan Trouw. 'De kinderen kunnen veel van elkaar leren. Vanwege de leeftijdsverschillen, maar ook vanwege de culturele verschillen. Zuid-Amerikaanse kinderen kijken anders naar seksualiteit dan Marokkaanse.' In de lessen bespreekt Moen niet alle hoe seks werkt, maar ook hoe je elkaar kunt versieren of vertrouwen.

'Ik vind het heel mooi dat de school dit op deze manier doet en aandurft', zegt Jos Poelman, ambassadeur van de award. 'Deze school pakt het serieus en professioneel aan, waardoor de kinderen zich veilig voelen.'

De docent wil haar kinderen vooral 'de lol van de liefde' meegeven. Moen: 'Voorkomen van soa's en zwangerschappen is belangrijk, dat bespreken we absoluut. Maar verliefdheid en seks, daar mag je van genieten.'