Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Traoré mist Groningen, kansen voor El Ghazi

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 december 2016, 14.24 uur

Het kan verkeren. Waar Anwar El Ghazi de afgelopen weken veroordeeld was tot Jupiler League-voetbal, liggen er ineens kansen op speelminuten tegen FC Groningen.

Dat komt mede doordat Bertrand Traoré geblesseerd is. Ajax meldt dat de vaste rechtsbuiten van de laatste weken zodanig gekwetst is aan zijn bovenbeen dat hij de wedstrijd tegen de Trots van het Noorden niet zal halen. En dat betekent ineens een zonnig perspectief voor El Ghazi, die een maand geleden nog briesend tegenover Peter Bosz stond op het trainingsveld. Dat leverde hem toen een verwijdering uit de A-selectie op van een maand.

El Ghazi liet de afgelopen week blijken dat hij zeer gemotiveerd is teruggekeerd en voor zijn kansen wil gaan bij Ajax. Ook bij de talenten haalde hij een prima niveau, met als hoogtepunten heerlijke doelpunten tegen Telstar en Jong FC Utrecht.

Waar Riechedly Bazoer en Nemanja Gudelj, die ook buiten de basis vallen bij de hoofdmacht, opzichtig solliciteren naar een vertrek, zei El Ghazi dat hij het liefst in Amsterdam wil blijven.