Start van hoofdcontent

Stad

nl

Doelwit liquidatiepoging Osdorp ontsnapt in volle sprint aan kogels

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 december 2016, 22.08 uur

Hij moest rennen voor zijn leven, het liquidatiedoelwit dat op dinsdagochtend 4 oktober in Osdorp onder vuur werd genomen. De 42-jarige man komt het Iwan Kantemanplein opgelopen als twee mannen op een motorscooter op hem beginnen te schieten.

Op dat moment is het op het plein een komen en gaan van ouders die hun kinderen naar de basisschool De Horizon brengen. Veel ouders lopen nietsvermoedend langs de twee schutters die op hun doelwit staan te wachten.

Lees: Schietpartij in Osdorp vlakbij school, veel kinderen waren getuige

Als deze de parkeerplaats oploopt op weg naar zijn auto staat hij plotseling oog in oog met de schutter. Hij weet op miraculeuze wijze aan de dood te ontsnappen door het direct op een rennen te zetten. Op de beelden is te zien hoe één van de schutters van de scooter afstapt en de achtervolging inzet. Hij blijft tijdens de achtervolging schieten op het slachtoffer.

Die weet ze uiteindelijk af te schudden door een steeg in te rennen, hij blijkt uiteindelijk uiteindelijk wel geraakt te zijn door kogels maar overleeft het.

De daders reden op een Piaggio Beverly 500 scooter, die is even verderop op het Ladogameerhof in brand gestoken. Vanaf daar zijn ze naar de Akersingel gerend waar ze in een witte sportieve auto zijn gestapt. Daarmee zijn ze vermoedelijk via de A9 naar Badhoevedorp gereden. 

Van de schutter is een compositietekening vrijgegeven. Hij was de langere van de twee daders, hij had volgens een getuige donkere ogen en een bol gezicht en postuur. De politie denkt dat hij van Surinaamse of Antilliaanse afkomst is en wordt geschat rond de dertig jaar oud.

abc5media_image_1

Van de tweede dader is bekend dat hij een stuk kleiner en tengerder was. Hij droeg een grijze integraalhelm, zijn ogen zijn vermoedelijk zwart of bruin. Ook van hem denkt dat de politie dat hij van Surinaamse of Antilliaanse afkomst is. 

abc5media_image_2