Start van hoofdcontent
nl

Dries Roelvink: 'Maak van de Postjesweg geen tweede PC Hooftstraat'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 december 2016, 22.42 uur

Ras-Amsterdammer en trotse bewoner van de P.C. Hooftstraat Dries Roelvink heeft een advies: maak van de Postjesweg geen tweede PC.

'Wat je een beetje mist zijn de grote merkwinkels, waar toeristen op afkomen. Ik weet niet of dat de bedoeling ook is. Of je dat van de Postjesweg moet willen maken. Om hier een tweede PC van te maken, dat moet je niet willen. Geef de buurt een facelift. Hier krijg je niet de toeristen naartoe', legt de zanger uit.

Lees ook: Postjesweg moet PC Hooftstraat van West worden

Wat Dries zo leuk vindt aan zijn PC? 'Ik ben natuurlijk een beetje uit de showbizz. Het zien en gezien worden. Ik kom daar veel collega's tegen. Mooie winkels, mooi mensen, mooi auto's. Een lekker sfeertje.'

'Een push zou goed zijn'
De kaasboer van de Postjesweg vindt dat er iets moet gebeuren. 'Het gaat qua winkelinvulling alleen maar achteruit. Er staat een hoop leeg. Een push zou goed zijn.'

Winkelpanden opgekocht
Als het aan vastgoedontwikkelaar Coltavast ligt moet de Postjesweg in 2018 veranderd zijn in de PC Hooftstraat van West. Coltavast heeft 21 winkelpanden in de in Amsterdamse Schoolstijl opgetrokken blokken aan weerszijden van de Postjesweg inmiddels opgekocht, alleen de slager en de kaaswinkel blijven zelfstandig.