Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dode en gewonde door omvallen verkeersportaal A9

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 december 2016, 00.15 uur · Foto: Twitter.com/bree020

Op de A9 is een verkeersportaal op de snelweg terecht gekomen. Daarbij zijn twee mensen gewond geraakt. Eén van de slachtoffers is om het leven gekomen, meldt de politie vanmiddag.

Tenminste één van de gewonden zat bekneld en moest worden bevrijd uit het autowrak. De precieze details van het ongeluk zijn onbekend, maar volgens Rijkswaterstaat viel het gevaarte om toen het met een kraan verplaatst werd. Een getuige meldt echter aan AT5 dat een openstaande klep van een vrachtwagen tegen het portaal duwde, met de val als gevolg. De politie kan die berichtgeving echter niet bevestigen, zo meldt een woordvoerster aan AT5.

Hulpdiensten hebben de weg afgezet. Het gevaarte kwam naar beneden ter hoogte van afslag Weesp. Op dat stuk wordt gewerkt aan de weg. De verwachting is dat de weg nog tot zeker 22.00 uur dicht blijft.

Er staat inmiddels een flinke stilstaande file. De politie roept automobilisten op in de auto te blijven zitten. De rijbaan wordt vrijgemaakt en op aanwijzing van de politie kunnen auto's omkeren.

abc5media_image_1

Een verkeersportaal is een draagconstructie waar bijvoorbeeld matrixborden aan opgehangen worden.

Wij gaan nu van achter naar voren rijbaan vrijmaken. Auto's mogen omkeren als WIJ dat aangeven. Wacht op uw beurt.

— Team Hoofdwegen (@POL_Hoofdwegen) December 10, 2016

Ongeval A9 . Dit gaat nog wel ff duren #A9 #ongeval #A9 dicht pic.twitter.com/Fx7NyvDJ54

— IronMiran (@IronMiran) 10 december 2016