Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Bazoer per 1 januari naar VfL Wolfsburg'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 december 2016, 18.40 uur

Riechedly Bazoer heeft getekend bij VfL Wolfsburg. De Duitse club hebben een mondelinge overeenkomst met de middenvelder.

Dit meldt met De Telegraaf. Er waren meerdere clubs die interesse hadden in Bazoer. Volgens de krant ging het om meer dan twintig andere clubs. Er zou een overeenkomst zijn voor 4,5 jaar. Op 1 januari gaat het contract in.

Er is 12 miljoen euro voor de middenvelder betaald. Onder andere Juventus en Everton hadden ook interesse. Wolfsburg toonde afgelopen zomer al interesse. Bazoer wimpelde vorig jaar interesse af van Napoli, dat 25 miljoen euro voor hem wilde betalen.

Hij vond het verstandiger om bij Ajax te blijven. De middenvelder vertelde vorige maand graag te willen vertrekken, omdat de kans op een basisplaats bij Ajax voorlopig niet groot is. Bosz houdt vast aan een middenveld met Davy Klaassen, Lasse Schöne en Hakim Ziyech en heeft voldoende alternatieven voor dit drietal achter de hand.

Spelen
Bazoer heeft vier jaar bij Ajax gezeten. Op zijn 16e werd hij voor 300.000 euro gekocht van PSV. Onder trainer Bosz kwam Bazoer amper in actie. Onder Frank de Boer behaalde hij het Nederlandse Elftal. Bij VfL Wolfsburg zou hij wel aan spelen toekomen.