Start van hoofdcontent

Stad

nl

Spugende 'idioot' intimideert, schopt en knijpt vrouw in haar billen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 december 2016, 18.03 uur

Een vrouw is eerder deze maand op station Zuid bespuugd en uitgescholden door een man. In de metro is ze daarna ook nog betast.

Dat gebeurde zondagochtend 11 december. De vrouw stond een sigaret te roken en op de metro te wachten. Dan komt er een man aanlopen met een vouwfiets. Hij zet zijn fiets neer en komt dan plotseling heel dicht bij de vrouw staan. 

Hij vraagt om een sigaret maar als ze die weigert te geven begint hij haar uit te schelden. Hij noemt haar racist, spuugt haar in het gezicht en trapt haar hard tegen het been. En de intimidatie gaat in de metro verder als hij naast de vrouw plaatsneemt en haar billen aanraakt.

abc5media_video_0

Twee keer op een dag
Als de vrouw de politie belt en gaat de man eindelijk weg en stapt hij bij station Amstelveenseweg uit. Van het incident zelf zijn beelden gemaakt, de man valt later die dag weer een vrouw lastig en is op beelden na dat incident goed te zien. 

De man had een vouwfiets bij zich. Hij droeg een Nike-pet, een zwarte jas met bontkraag en witte sportschoenen. 'Wat hij doet is eigenlijk volslagen idioot en heel beangstigend voor het slachtoffer. (..) Ze staat in de veilige omgeving van het station te wachten en wordt dan geïntimideerd, bespuugd, geschopt en betast. Wij willen heel graag weten wie deze man is', zegt een politiewoordvoerder in AT5's Bureau 020.

Mensen die hem herkennen, kunnen contact opnemen met de politie via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Mogelijk zijn er ook andere vrouwen die zijn lastig gevallen door deze man.