Start van hoofdcontent
nl

George Michael bezocht in 2012 nog Amsterdam

26 december 2016, 13.14 uur · Aangepast 26 december 2016, 13.28 uur

Op eerste kerstdag is George Michael op 53-jarige leeftijd overleden. In 2012 verbleef de zanger nog meerdere dagen in Amsterdam voor een vakantie. AT5 sprak toen met hem.

George Michael verbleef destijds samen met zijn vriend Fadi Fawaz in de stad. 'Ik vond het leuk hier', vertelde de zanger tegenover de camera van AT5. 'En ik was hier niet voor wat jullie allemaal denken...', doelde de zanger nog even op zijn verleden als fervent drugsgebruiker.

Longontsteking
Ook met de gezondheid van de 48-jarige George Michael ging het destijds weer de goede kant op, zo vertelde hij: 'Ik voel me goed, het gaat elke dag wat beter'. Michael werd in 2011 getroffen door een zware longontsteking. Hij moest hierdoor onder meer zijn tournee afzeggen.

Overleden
George Michael is volgens naasten zondag vredig heengegaan in zijn huis in Goring-on-Thames in Engeland. De exacte doodsoorzaak is niet officieel bekendgemaakt. Manager Michael Lippman zegt dat hartfalen de zanger fataal is geworden.

Wham!
George Michael begon zijn grote succes met het duo Wham! dat hij in 1981 oprichtte met zijn beste vriend Andrew Ridgeley. Daarmee scoorde hij een van de grootste kerstnummers aller tijden, Last Christmas.

Hits
Vervolgens ging hij verder als soloartiest. De Britse zanger verkocht in dertig jaar meer dan 100 miljoen albums, scoorde ruim twintig nummer 1-hits, werd alom geroemd om zijn enorme muzikale talent en de grootste artiesten stonden in de rij om met hem te werken.

George Michael werd op 25 juni 1963 geboren als Georgios Kyriacos Panayiotou. Hij had een Grieks-Cypriotische vader. Naast zijn muzikale bijdrage waren er drugs, arrestaties, rechtszaken en het overlijden van zijn liefdespartner. Pas laat kwam hij 'uit de kast', nadat hij zich jarenlang het imago van een heteromacho had aangemeten.

Ziggo Dome
De zanger stond in 2012 nog in de Ziggo Dome met zijn The Orchestral Tour. In 2007 werd de naastgelegen Arena aangedaan tijdens de 25th Anniversary Tour.