Start van hoofdcontent

Stad

nl

Jongen (18) zonder rijbewijs rijdt tegen tram aan op Rokin, inzittenden rennen weg

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 januari 2017, 08.20 uur · Foto: Martin Damen

Een 18-jarige jongen is vannacht in botsing gekomen met tram 9 op het Rokin. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Het ongeluk gebeurde rond 0.30 uur. De bestuurder reed vlak daarvoor vanaf de Dam over het Rokin in de richting van het Muntplein. Ter hoogte van de Enge Kapelsteeg ging het mis. De automobilist raakte de controle over zijn voertuig kwijt tijdens een poging om te keren. Vervolgens kwam de auto in botsing met de tram.

In de auto bleken zeven personen te zitten. Op de bestuurder na renden ze allemaal na het ongeluk weg. De 18-jarige jongen bleef geschrokken achter. Hij bleek geen geldig rijbewijs te hebben. Van alcoholgebruik was ook geen sprake. De jongen is ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. Ook in de tram raakte niemand gewond.

De bestuurder kan enkele flinke boetes tegemoet zien en ook de schade gaat op hem verhaald worden. De auto is total loss en opgehaald door een berger. 

#Bestuurder(18)zonder rijbewijs en zonder verzekering rijdt met auto frontaal op tramlijn 9. #Rokin #Amsterdam #Centrum. 6 inzit rennen weg pic.twitter.com/UY9AgYWZiY

— Martin Damen (@martindamen58) January 2, 2017