Metroverkeer weer urenlang helemaal plat door storing: 'Gelukkig rijdt het ook soms wel'

Het metroverkeer in de stad heeft vanochtend urenlang plat gelegen door een computerstoring. Metrolijnen 50, 51, 53 en 54 reden helemaal niet. Het is al de tweede keer in 48 uur dat het metroverkeer grote hinder ondervindt.

Diverse reizigers beklaagden zich op Twitter over de problemen met de metro's. Door een storing in het metrosysteem van lijn 51 werd al het metroverkeer stilgelegd. 'We vinden het ontzettend vervelend voor alle reizigers die nu in de spits niet verder kunnen', aldus een woordvoerder van het GVB.

Lees ook: GVB heeft oorzaak enorme storing 24 uur later nog niet helder

Het GVB wist lange tijd niet hoe lang de storing ging duren. De storing heeft volgens woordvoerder niets te maken met de enorme storing van twee dagen geleden.

UPDATE 09.00 uur:
Lijn 5 is vanwege de storing ingekort. Op het traject tussen station Zuid en Amstelveen Westwijk worden pendelbussen ingezet. Over vervangend vervoer voor de andere lijnen is nog niets bekend.

UPDATE 09.20 uur:
Het GVB adviseert reizigers om gebruik te maken van alternatief vervoer zoals tram, bus en trein.

UPDATE 09.50 uur:
De metro's voeren testritten uit, maar passagiers kunnen nog niet mee. Mogelijk binnen een uur weer een dienstregeling, aldus het GVB.

UPDATE 10.35 uur:
De dienstregeling van metro 50, 53 en 54 wordt weer opgestart. Lijn 51 rijdt voorlopig ingekort tot Spaklerweg. Tram 5 rijdt weer de eigen route. Volgens een woordvoerder van het GVB zat de storing in het computersysteem van de verkeersleiding. Daardoor was het niet mogelijk om de metro's aan te sturen. Alle reizigers hebben de metro's veilig verlaten via de stations. Van een metrostel zijn de passagiers door een team van service & veiligheid langs het spoor begeleid naar een uitgang. Het GVB kan nog niets zeggen over de oorzaak van de storing.