Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ziyech niet mee met Marokko naar Afrika Cup

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 januari 2017, 12.56 uur

Het is goed nieuws voor Ajax maar wellicht wel een domper voor Hakim Ziyech zelf maar de middenvelder doet deze maand definitief niet met Marokko mee aan de Afrika Cup.

De Ajacied was door bondscoach Hervé Renard al niet opgenomen in de voorselectie van het Marokkaanse elftal. Na twee blessures leek Ziyech toch nog kans te maken op een plek in de definitieve spelersgroep van 23 man, maar zijn naam ontbreekt op de vandaag gepresenteerde lijst.

Ziyech is daardoor de eerste wedstrijden na de winterstop gewoon inzetbaar voor Ajax. De middenvelder koos voor de nationale ploeg van Marokko nadat hij door bondscoach Guus Hiddink was uitgenodigd voor de voorlopige selectie van Oranje voor duels met de Verenigde Staten en Letland. Ziyech kwam echter niet in actie tijdens die wedstrijden omdat hij geblesseerd raakte.

Danny Blind, de opvolger van Hiddink, selecteerde Ziyech vervolgens niet voor de daaropvolgende interlands tegen IJsland en Turkije. De middenvelder maakte daarna bekend voor Marokko te kiezen.