Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Door pop Vermeer aan strop geen Klassieker voor Ajaxfan Wesley (12)

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 januari 2017, 18.48 uur

De 12-jarige Ajaxfan Wesley Groeneveld zit op de dag van de Klassieker gedwongen thuis voor de buis in Vlissingen. Hij ontving vandaag een e-mail van Ajax dat hij 'vanwege de incidenten van vorig seizoen' niet welkom is bij de wedstrijd tegen Feyenoord in april, terwijl hij niet eens in de bewuste vakken zat.

Wesley zat tijdens de vorige Klassieker, in februari vorig jaar, met zijn vader in vak 426. Ajax won, maar de wedstrijd werd overschaduwd door wangedrag van supporters uit de vakken naast hem, 424 en 425. Er klonken spreekkoren, werd vuurwerk afgestoken en er hing een bungelende pop over de rand van het vak, die keeper Vermeer moest voorstellen.

Lees ook: Fanatieke fans uit 'Vak 410' niet welkom bij komende Klassieker

Alle supporters die in 424 en 425 zaten, schuldig of niet, mogen daarom dit jaar tijdens de Klassieker niet het stadion in, maakte Ajax vandaag bekend per e-mail. De vakken moeten leeg blijven. De straf is door de KNVB is opgelegd. Maar dat geldt blijkbaar ook voor mensen die een vak verderop zaten, zoals Wesley.

abc5media_image_1

'Ajax laat het afweten'
'Hier klopt niets van', reageert de teleurgestelde moeder van Wesley. "Mijn zoon heeft een Kidsclubkaart. We wonen in Vlissingen. We proberen ieder jaar naar een paar wedstrijden te gaan en in elk geval naar de Klassieker. Meestal lukt het om daar een kaartje voor te krijgen.'

Maar nu wordt Wesley dus geblokkeerd. Hij kan volgende week geen kaartje bestellen voor de wedstrijd in april. 'Ajax laat het afweten', zegt zijn moeder, die contact probeert te zoeken met de club, maar alleen nog een automatische e-mail als antwoord heeft gekregen.

Ook verbod in vak 429
Een supporter uit vak 429 kreeg dezelfde onaangename verrassing. 'In het mailtje staat dat het om vak 424 en 425 gaat, dus waarschijnlijk klopt er iets niet. Maar ja, ik schrik toch wel een beetje want ik wil wel naar de Klassieker natuurlijk. Dat is de mooiste wedstrijd van het jaar.' De supporter heeft Ajax nog niet kunnen bereiken.

Een woordvoerder van Ajax is verbaasd om te horen dat ook mensen die in andere vakken zaten een e-mail van Ajax hebben gekregen dat hun kaart geblokkeerd wordt. Hij vermoedt dat een fout is gemaakt.

UPDATE 17.19 UUR
Ajax heeft laten weten dat het in het geval van Wesley om een fout gaat en dat hij gewoon welkom is bij de Klassieker.