Woningovervallers bezorgen hoogzwangere vrouw schrik van haar leven

Gebonk op de deur midden in de nacht, er werd 'Politie! Opendoen!' geroepen en de deur werd geforceerd met een bonk. Een stel op IJburg dacht even te maken te hebben met de politie maar wist door hun instinct toch te ontsnappen aan drie woningovervallers.

Het stel, een 28-jarige hoogzwangere vrouw en haar 45-jarige man, was die avond van 19 juni in hun woning aan de IJburglaan op de bank beneden in slaap gevallen. Ze verwachtten hun eerste kindje en was ondertussen ook net een eigen winkel begonnen. 

Om één uur werden ze gewekt door hevig gebonk op de voordeur. De mannen buiten riepen 'Politie! Opendoen!', het stel vertrouwt het al meteen niet. De man riep tegen zijn vrouw dat ze naar buiten moeten via het achterraam. Op dat moment kwamen twee mannen binnenstormen nadat ze de voordeur hadden open gebeukt met de stormram.

Door onoplettendheid van de daders wist het stel te ontsnappen. De daders hebben wat spullen bij elkaar gegrist en deden die in vuilniszakken. Ze zijn er vandoor gegaan in een zwarte Volkswagen Golf. Ze reden in de richting van het centrum. Van de mannen is in Opsporing Verzocht een uitgebreid signalement vrijgeven

Van één van de mannen is in de woning bloed gevonden waarmee een DNA-profiel is gemaakt. Een van de daders is dus mogelijk gewond geweest. 

Initialiseren Google Maps
  • Kaart
  • Street view
  • Als er geen beeld verschijnt, is de locatie te ver weg van een street view locatie