Jongen trekt pistool in tabakszaak nadat hem om ID wordt gevraagd

Een medewerker van een tabakszaak aan het Mercatorplein is met de dood bedreigd omdat hij twee minderjarige jongens geen sigaretten wilde verkopen.

Het tweetal kwam binnen en vroeg eerst of ze een telefoon mochten opladen. De medewerker zegt nee omdat hij er al meteen geen goed gevoel bij heeft. De twee jong uitziende jongens van rond de 15 jaar willen vervolgens een pakje sigaretten afrekenen. 

Als ze om een ID-kaart gevraagd worden, gaat één van de twee volledig door het lint en begint de man uit te schelden. Hij bedreigt hem met de dood en trekt dan plotseling een vuurwapen dat hij op de medewerker richt. De twee gaan uiteindelijk weg zonder sigaretten, de medewerker blijft ongedeerd achter.

Signalementen
Het gaat om twee licht getinte jongens van tussen de 15 en 18 jaar oud. De jongen met het vuurwapen was ongeveer 1.70 meter lang, had een gezet postuur en had kort golvend donkerbruin haar. Hij had een lange donkerblauwe jas aan en sprak met een Nederlands straataccent. Zijn kompaan had donker haar en droeg een donkergroene jas.

In de tabakszaak hangen bewakingscamera's, maar op de dag van de overval was er een storing. Daarom zijn er van het bewuste moment geen camerabeelden beschikbaar.