Politie zoekt beeldmateriaal van ernstige mishandeling bij Westerunie

De politie is dringend op zoek naar getuigen en beeldmateriaal van een vechtpartij bij een feest dat vorige maand plaatsvond bij de Westerunie. Bij de knokpartij raakte een van de betrokkenen ernstig gewond.

In de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 december vond het feest ‘Oud & Opnieuw’ plaats in de Westerunie. Aan het eind van het feest, rond 03.15 uur, ontstond er ruzie bij de kluisjes. Even later was er buiten – vlakbij de ingang – een vechtpartij.

Het lijkt erop dat dit dezelfde groep personen was. Bij de vechtpartij raakte een van de betrokkenen ernstig gewond. Die nacht konden agenten een persoon aangehouden.

De Westerunie laat in een reactie weten dat bij de vechtpartij slechts één bezoeker betrokken was. Hij zou tegen de kluisjes hebben staan plassen en een schoonmaker die hem daarop aansprak een klap hebben gegeven. Een portier wist de jongen uiteindelijk onder controle te krijgen.

Beide partijen hebben aangifte gedaan van mishandeling. De betrokkenen vertellen een tegenstrijdig verhaal. De politie heeft de zaak in onderzoek om te achterhalen wat er precies gebeurd.