Dominique eerste kinderdirecteur OBA: 'Ik wil lezen leuk maken voor iedereen'

De 9-jarige Dominique van Hoof gaat dit jaar voor de OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) onder meer jeugdactiviteiten bedenken, evenementen openen en vloggen. Dat gaat ze doen in de functie van kinderdirecteur.

Dominique is hiermee de eerste kinderdirecteur voor de bibliotheek ooit. Ze werd woensdag gekozen uit 43 kandidaten en had direct goed nieuws: Het lidmaatschap OBA Junior blijft gratis en de jeugd hoeft geen boete meer te betalen als zij de geleende materialen een keer te laat terugbrengen. 

'Misschien houd je niet van lezen, ben je dyslectisch of vind je het moeilijk omdat Nederlands een nieuwe taal voor je is. Of omdat je thuis ook nog een andere taal spreekt. Ik wil lezen leuk maken voor iedereen, dat wordt mijn missie', vertelde Dominique in haar speech.

De eerste activiteiten van Dominique staan al in haar agenda. Zo opent ze op woensdag 25 januari de Nationale Voorleesdagen in OBA Slotermeer, waar burgemeester Eberhard van der Laan komt voorlezen uit De kleine walvis, het Prentenboek van het Jaar.