Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nacht vol autobranden: acht auto's in vlammen op

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 januari 2017, 16.05 uur

Acht autobranden hielden de brandweer flink bezig in de stad afgelopen nacht. In Noord gingen twee auto's in vlammen op, in Osdorp maar liefst vier en in Geuzenveld nog eens twee.

Noord
Twee personenauto's die geparkeerd stonden op het Mosveld vlogen rond 03.20 uur in brand. Toen brandweer en politie ter plaatse kwamen sloeg het vuur over op de tweede auto. Beide voertuigen brandden volledig uit. De politie vermoedt brandstichting.

Osdorp
Even later, rond 03.40 uur, werden vier auto's zwaar beschadigd door brand. Ditmaal was het raak in Osdorp. De voertuigen stonden geparkeerd in de David Wijnkoopstraat. Toen de hulpdiensten arriveerden stonden er twee auto's in lichterlaaie. Het vuur sloeg vervolgens over naar twee andere auto's. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. De auto had geen kenteken. Op een foto is te zien dat er aanmaakblokjes tussen de resten de auto's liggen.

abc5media_image_7

Een getuige meldt aan AT5 knallen te hebben gehoord. 'Ik werd wakker door explosies.' Het gebeurt vaker bij autobranden dat er explosies worden gehoord.

Geuzenveld
Ook in Geuzenveld was het raak. Daar moest de brandweer in actie komen om twee auto's te blussen die aan de Pieter Postsingel in brand stonden. Er wordt rekening gehouden met brandstichting. Anders dan de zes andere auto's, werden deze wel meegenomen door een berger. 

Alles acht auto's die afgelopen nacht in de brand gingen, waren niet meer te redden. Ze kunnen als verloren worden beschouwd. 

#Twee #auto's volledig #verwoest door #brand. #Mosveld in #Amsterdam #Noord.#Brandstichting? Dit is al de 2e autobrand in 2017 in ASD NRD. pic.twitter.com/8qO2rx7Zvf

— Martin Damen (@martindamen58) January 12, 2017