Start van hoofdcontent
nl

Schoonmoeder Evert Santegoeds vast in lift door stroomstoring Buitenveldert

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 januari 2017, 22.30 uur

Meerdere mensen zaten vanavond door de stroomstoring in Buitenveldert vast in liften. Onder meer de schoonmoeder van de koning van de sappige roddels Evert Santegoeds, zo bleek.

De schoonmoeder van de roddeljournalist zat in de lift van een flatgebouw aan de Arent Janszoon Ernststraat toen de stroom uitviel. 'Ze is wel een beetje oud, dus ik ben maar gaan kijken. Gelukkig was de brandweer zo vriendelijk om haar eruit te halen. We hebben haar weer terug', vertelt Santegoeds opgelucht.

Lees ook: Flinke stroomstoring Buitenveldert verholpen

De vrouw zat zeker drie kwartier vast. 'De storing zou eerst tot 21.15 uur duren, dus dan zou ze nog vijf kwartier duren. Dan wordt het wel helemaal wat te veel van het goede', zegt Santegoeds.

Toen zijn schoonmoeder eenmaal bevrijd was, bleek ze direct positief. 'Jullie kunnen een goed glas wijn krijgen', vertelde ze tegen de brandweermannen. Volgens Santegoeds gaat het goed met de vrouw: 'binnenkort weer hete kip voor de brandweer, denk ik.'

De stroomstoring van vanavond trof zo'n 2600 huishoudens. Een monteur van Liander wist de problemen binnen twee uur op te lossen.

Beeld: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen