Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie toont bewakingsbeelden overval juwelenhandelaar Amstelveen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 april 2017, 15.20 uur · Foto: Lorenzo Derksen / Inter Visual Studio

De politie heeft vanavond bewakingsbeelden getoond van de overval op een juwelenhandelaar in Amstelveen. De handelaar werd begin november door twee gewapende mannen en een vrouw overvallen nadat hij door een van hen bij zijn huis was opgewacht.

Volgens de politie is de buit zo groot, dat de verzekeringsmaatschappij een beloning uitlooft naar het oplossen van de zaak.

De daders spraken tegen het slachtoffer in slecht Duits en wat Engels, maar spraken onderling in een andere taal. Volgens het slachtoffer leek het op Arabisch, maar dan zonder de harde klanken. Pas later herkende de man het als mogelijk Roemeens. 

Lees ook: Juwelenhandelaar werd thuis opgewacht door overvallers

Een van de daders heeft op die bewuste 9 november langere tijd in de berm aan het Turfschip gestaan en gelegen. Het gaat om een man met een blanke tot heel licht getinte huidskleur en is tussen 25 en 35 jaar oud. Hij is klein, mogelijk 1.60 tot 1.65 meter lang. Hij had die avond kort tot middellang donker haar, een korte donkere baard en bruine ogen met mogelijk iets hangende oogleden.

Deze man wachtte het slachtoffer op en maande hem onder bedreiging van een vuurwapen terug naar kantoor te rijden. Eenmaal binnen belde hij zijn twee handlangers, een man en een vrouw, die niet veel later naar het kantoor kwamen. Ook die man is zo'n 1.60 tot 1.65 meter lang. Hij had een korte donkere baard en bruine ogen. Hij is vermoedelijk ook ronde de dertig jaar en was wat dikker dan de andere man.

Lees ook: Unieke keurmerken in gestolen juwelen Amstelveen

De vrouw had ongeveer dezelfde lengte als de andere twee, maar was wel de kleinste van het drietal. Ze had opvallend sprekende bruine ogen en was heel onrustig.Ze liep constant op en neer naar de voordeur. De politie komt graag met mensen in contact die meer over de zaak kunnen vertellen. Ook over twee mogelijk betrokken auto's wil de politie graag meer weten.