Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Vleesstrooier Javaplantsoen krijgt brood en vlees van winkeliers'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 januari 2017, 21.49 uur

De man die regelmatig vlees en brood strooit op het Javaplantsoen, krijgt dat voedsel van winkeliers uit de buurt. Dat zeggen buurtbewoners tegen AT5.

Al maandenlang teistert hij de buurt. 'Kippenbouten, hele vuilniszakken vol, worden neergegooid. Het veroorzaakt heel veel overlast van vogels en ratten', aldus buurtbewoner Sue Soliman. 'Je kan niet meer buiten zitten in de zomer, want de schijt komt op je kop.'

De kipfiletsmijter doet het vermoedelijk met de beste intenties, maar de buurt vindt het maar niks. Sue: 'Ik vind dat de slagers en bakkers in de buurt die hem voorzien van vlees en brood, dat die een aanzegging van de gemeente moeten krijgen om hem geen voedsel meer te geven.'

'Niet de enige'
Toch schijnt de man niet de enige te zijn die in de buurt met etenswaren strooit. 'Mensen gooien eten wat ze over hebben, of waar al de dikke schimmel op ligt, gewoon bij de bomen. Dat zijn gewoon de bewoners. Het is niet alleen die meneer, maar allerlei mensen in de buurt', aldus Sue.

Stadsdeel Oost laat weten dat er inmiddels extra toezicht is rondom het pleintje en daarnaast is het meldpunt Zorg en Overlast ingeschakeld om de vleesstrooier aan te pakken. Ook gaan ze onderzoeken welke bakker en slager de resten brood en vlees meegeven.