Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nordic walkers redden schaatser uit wak, blijkt door politie gezochte man

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 januari 2017, 10.44 uur

Nordic walkers hebben mogelijk het leven gered van een 35-jarige man die vanavond besloot een stukje te gaan schaatsen bij de Plesmanlaan in Nieuw-West.

De man zakte rond 21.00 uur door het ijs, toen hij op zijn ijshockeyschaatsen de Christoffel Plantijngracht probeerde over te steken. Te midden van de gracht zakte hij door het ijs. 'Gelukkig voor de man passeerden er op dat moment toevallig twee nordic walkers, die de hulpdiensten hebben gewaarschuwd', aldus een politiewoordvoerder.

Volgens omstanders was de man net begonnen met zijn schaatssessie. Hij bevond zich zo'n drie meter van de kant af. De man is op het droge geholpen, waarna de brandweer hem op een hypothermie brancard heeft gelegd. Hij is met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis overgebracht.

Uit onderzoek blijkt dat de man gezocht wordt door de politie in Den Haag. Agenten zijn daarom met de man naar het ziekenhuis gereden, om hem na zijn behandeling aan te houden.

Bent of kent u (een van) de nordic walkers die de schaatser hebben gered? Neem dan contact op met de redactie van AT5: [email protected]