Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Advocatenkantoren Zuidas wapenen zich tegen hackers'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 januari 2017, 08.38 uur · Foto: Wikimedia

Uit vrees voor hackers hebben verschillende grote advocatenkantoren aan de Zuidas de it-beveiliging stevig opgeschroefd. Ze hopen daarmee te voorkomen dat koersgevoelige informatie van beursgenoteerde klanten op straat komt te liggen. Dat schrijft De Telegraaf.

Volgens de krant duurde het bij sommige advocatenkantoren even voordat iedereen overtuigd was van de noodzaak van cyberbeveiliging. Sommige aandeelhouders zien 'een forse it-afdeling in eerste instantie als iets dat ten koste gaat van de winstuitkering', schrijft de krant.

Reële vrees

Eind vorig jaar bleek nog dat de vrees voor hackers reëel is. Drie hackers uit Macau en Hongkong werden toen aangeklaagd in de Verenigde Staten vanwege handel met voorkennis. Ze worden ervan verdacht te hebben ingebroken bij een gerenommeerd advocatenkantoor dat chipmaker Intel adviseerde over een overname van een concurrent. De aandelen die ze kochten, schoten door het plafond nadat het nieuws officieel naar buiten kwam. Het leverde de hackers 1,4 miljoen dollar winst op.