Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Opgepakte overvallers A2 sloegen eerder toe in Rotterdam'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 januari 2017, 22.36 uur

De Zuid-Amerikaanse overvallers die vanmiddag werden aangehouden op de A2 hebben mogelijk al vaker toegeslagen dit jaar.

RTV Rijnmond stelt dat de Amsterdamse en Rotterdamse politie onderzoeken of de zes mannen gelinkt kunnen worden aan meerdere overvallen in Rotterdam en omgeving. De overvallers sloegen vanmiddag toe bij een juwelier op het Buikslotermeerplein in Noord en gingen er daarna vandoor. Onderweg wisselden ze nog van vluchtauto. Dat kon niet voorkomen dat het zestal werd opgepakt op de A2. Een politiehelikopter legde de gehele arrestatie vast, de beelden daarvan plaatste AT5 al eerder vandaag.

Lees ook: Arrestatie overvallers gefilmd vanuit politiehelikopter

De politie Rotterdam liet eerder deze maand weten dat ze op zoek was naar een internationaal opererende juwelenbende. Daarbij zou het gaan om een groep Zuid-Amerikanen. Crimesite wist begin deze maand al te melden dat het om Colombianen zou gaan. De Amsterdamse politie ziet de overeenkomsten tussen de overval van vandaag en die in Rotterdam. Bij de overvallen werd steeds de leverancier overvallen terwijl die op het punt stond juwelen te overhandigen aan de juwelier.

'Vanwege de overeenkomsten hebben we contact gezocht met onze collega's in Rotterdam', aldus een politiewoordvoerder tegen RTV Rijnmond.

Politie