Start van hoofdcontent

Stad

nl

Dit is het vervelendste stoplicht van de stad: 'Soms sta je tien minuten te wachten'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 januari 2017, 19.46 uur

Het wordt ook wel het vervelendste stoplicht van de stad genoemd. Het stoplicht voor fietsers op de Middenweg richting de Wembleylaan. Toen AT5 er een kijkje nam, bleken we inderdaad alle tijd te hebben voor interviews met wachtende fietsers.

'Je staat hier vaak uren te wachten. En op een gegeven moment zie je dat mensen die ongeduldig worden gewoon gaan oversteken. En dan komt er een auto aan en dan denk je: "oh, gaat dat goed?"', zegt iemand die voor het rode licht staat te wachten. Uren is wellicht wat overdreven, maar uit de gesprekjes komt naar voren dat mensen minutenlang moeten wachten.

'Ik wacht totdat het me genoeg is en dan steek ik over. Kijken of er ruimte tussen twee auto's is en dan steek ik over', zegt een man. 'Soms sta je echt bijna tien minuten te wachten', zegt iemand op een scooter. Een andere fietsster heeft het weer over vijf minuten. 'Je komt gewoon bijna niet over. Totdat je denkt van: "nou ik ga maar een keer". Door rood dan', voegt ze er aan toe. 

'We hebben het wel eens getimed. Je kan hier zo vier à vijf minuten wachten. Het is echt niet grappig meer', zegt nog een andere wachtende fietsster. De vreugde is dan ook groot als het stoplicht eindelijk op groen springt.