Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Justin Kluivert klaar voor basisplaats: 'Mijn eerste doelpunt? Komt eraan…'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 29 januari 2017, 14.34 uur

Door het ophanden zijnde vertrek van Anwar El Ghazi naar Lille OSC, begint Justin Kluivert zondag misschien wel voor het eerst in de basis. Ajax speelt thuis tegen ADO Den Haag. Kluivert is er klaar voor, mocht trainer Peter Bosz een beroep op hem doen.

'Een basisplaats zou erg leuk zijn', geeft Kluivert (17) toe. 'Ik hoop erop, maar het zal zondag moeten blijken'. Kluivert laat weten een goed gevoel overgehouden te hebben aan zijn twee invalbeurten. Daarin scoorde hij (nog) niet, maar misschien dat het zondag gebeurt. 'Het komt eraan', belooft Kluivert. 'Alles op z'n tijd'.

Geen paniek
Ook als Ajax deze transferperiode nog een buitenspeler haalt, raakt Kluivert niet in paniek. 'Ik ben nog jong, dus als Ajax iemand anders haalt voor mijn positie is dat voor mij geen probleem. Dat ik nu al in het eerste elftal en bij Jong Ajax speel, is al heel mooi'.

Zijn vader, Patrick Kluivert, komt zondag naar de Arena als zijn agenda het toelaat. 'Hij is, net als mijn moeder trouwens, ontzettend trots. Maar hij heeft hetzelfde meegemaakt, dus hij vindt het prachtig'.