Start van hoofdcontent

Stad

nl

Amsterdamse American Football-speler blijft vastzitten in Engeland

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 januari 2017, 10.37 uur · Foto: Biggin Hill Airport | Google Streetview

Kevin B., de 31-jarige Amsterdamse American Football-speler die in Engeland vastzit voor drugssmokkel, blijft tot zeker 18 april vastzitten. Hij werd eind december vorig jaar op een klein vliegveld bij Londen opgepakt met twaalf kilo cocaïne.

De Amsterdammer is speler bij het Nederlandse team en de Amsterdam Crusaders. Hij is bij beide teams captain van de verdedigers. Op 27 december werd de Amsterdammer op Biggin Hill Airport aangehouden. Hij was net geland in een klein gehuurd zakenvliegtuig. Het vliegveld werd in de Tweede Wereldoorlog gebruikt door de Royal Air Force. Hij vertrok vanaf een ander onbekend vliegveld in Breda. In zijn bagage werd twaalf kilo cocaïne gevonden met een straatwaarde van 1,6 miljoen euro.

Lees ook: American Football-speler opgepakt met twaalf kilo cocaïne

Zijn coaches van het Nederlandse team en de Crusaders snappen volgens De Telegraaf niks van zijn daad. Hij staat bekend als een voorbeeldige prof, die een baan had in de IT en daarnaast intensief aan zijn ontwikkeling voor de club werkte. 

In het Verenigd Koninkrijk neemt justitie de actie van B. hoog op. De hoeveelheid die B. zou hebben gesmokkeld valt in de A-categorie voor drugsdelicten. Daar staan jarenlange celstraffen op. Tijdens een regiezitting werd duidelijk dat het onderzoek nog niet is afgerond en dat B. nog zeker tot 18 april moet vastzitten. Dan verschijnt hij opnieuw voor de rechter. Er wordt dan gekeken naar een datum voor de inhoudelijke behandeling. Tot die tijd blijft hij in een Britse cel.