Start van hoofdcontent

Politiek

nl

Veel steunbetuigingen voor zieke Van der Laan: Rutte 'geschrokken'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 januari 2017, 17.34 uur

Burgemeester Van der Laan maakte vrijdag aan het begin van de middag bekend longkanker te hebben. In de loop van de dag stromen de steunbetuigingen voor Van der Laan binnen.

Zo liet premier Mark Rutte weten dat hij door Van der Laan zelf op de hoogte werd gesteld. 'Ik schrok van het nieuws over zijn gezondheid. Ik wens hem hier vandaan heel veel sterkte', aldus Rutte.

Dank voor de vele lieve reacties. We brengen dit over aan de burgemeester. Voor wie een kaart of brief wil sturen: Amstel 1, 1011 PN, A'dam

— Gemeente Amsterdam (@AmsterdamNL) January 27, 2017

Voorzitter Hans Spekman van de PvdA wenst zijn zieke partijgenoot namens de partij veel sterkte. 'Het is tekenend voor Eberhard dat hij als burgemeester door wil gaan: een diep betrokken en ongekend krachtige man', schrijft Spekman op Facebook.

Verschillende collega-politici reageren eveneens ontzet op het nieuws over burgemeester Van der Laan.

Wat een klotenieuws. https://t.co/5QMJdSM0p9

— Peter Kwint (@peterkwint) January 27, 2017

Geschrokken en verdrietig door bericht van onze burgemeester. Alle kracht voor hem, zijn vrouw en zijn kinderen. https://t.co/8lYg5J35sg

— Jan Paternotte (@jpaternotte) January 27, 2017

Dit is vreselijk nieuws, wens onze burgemeester heel veel sterkte! #verdrietig https://t.co/L7n7dn5DhY

— Achmed Baâdoud (@AchmedBaadoud) January 27, 2017 Natuurlijk zijn ook veel Amsterdammers begaan met hun burgemeester. Via Twitter stromen de reacties binnen.