Start van hoofdcontent

Cultuur

nl

Al handje vol fans bij Ziggo Dome voor concert Drake: 'Nog negen uur wachten'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 januari 2017, 16.40 uur

Vanavond is het dan, als het goed is, eindelijk zo ver. Drake geeft zijn eerste van vier geplande concerten in de Ziggo Dome.

De vier concerten van de Canadese rapper maken deel uit van de Boy Meets World Tour. Volgens de originele planning (zie hieronder) had Drake's concertreeks in Amsterdam er al op moeten zitten. Maar door problemen met de opbouw moesten de concerten worden verplaatst. Sommige zelfs tot tweemaal toe.

Dit weerhield Drake er niet van zich de afgelopen dagen te vermaken in Amsterdam. Zo bezocht hij een peperduur Bar Mitswa-feestje in het Amstel Hotel, klom hij op het podium in De Melkweg en ging hij lekker uit eten in De Pijp. 

Optreden
Maar na alle vertraging is het vanavond dus showtime voor Drake. Een handvol fans besloot daarom vanochtend vroeg al een plaatsje te zoeken bij de Ziggo Dome om vanavond lekker vooraan te kunnen staan. De show van Drake begint, als alles goed gaat, rond 21.00 uur.

Ouders
Niet alleen fans moeten er wat voorover hebben om Drake te zien. Ook voor sommige ouders is het een flinke onderneming. 'Wij zijn rond 5.15 uur uit de buurt bij Venlo vertrokken', vertelt een moeder. ''T is ons enige kind, ons prinsesje, dus daar hebben we alles voor over. Wij gaan zo lekker de stad in en vanavond laat weer terug!'
abc5media_video_0

De verzette concerten van Drake:
- Zondag 22 januari | Zaterdag 28 januari
- Woensdag 18 januari | Zondag 26 februari
- Vrijdag 20 januari | Donderdag 26 januari | Maandag 27 maart
- Zaterdag 21 januari | Vrijdag 27 januari | Dinsdag 28 maart