Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man (25) op straat doodgeschoten: 'Ik kwam thuis en hoorde echt flinke schoten'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 februari 2017, 11.13 uur

De man die gisteravond op de Professor R. Casimirstraat in Osdorp werd doodgeschoten, is een 25-jarige Amsterdammer. Dat meldt de politie aan AT5. Het slachtoffer is een bekende van de politie.

'De man komt in onze politiesystemen voor, maar niet in het kader waarvan wij hadden verwacht dat hem dit soort dingen konden overkomen', aldus een politiewoordvoerder. Het slachtoffer is door meerdere kogels getroffen.

Omwonenden van de reageerden gisteravond geschrokken na de dodelijke schietpartij in hun buurt. 'Ik kwam thuis van mijn werk en ik reed hier net langs. Ik hoorde echt flinke schoten', vertelt een van hen aan AT5. Volgens buurtbewoners werden er acht tot tien schoten gelost. 'Het waren twee salvo's uit een automatisch wapen.'

Lees ook: Man op straat doodgeschoten in Osdorp

Meerdere ambulances, brandweerwagens en een Mobiel Medisch Traumateam (MMT) werden opgeroepen voor een reanimatie, maar het slachtoffer bleek al overleden. Er werd met onder meer een politiehelikopter gezocht naar de schutter of schutters.

Het onderzoek op straat heeft tot 04.30 uur vanochtend geduurd. Buurtbewoners wisten gisteravond nog niet wie het slachtoffer kon zijn. 'Ik vermoed wel dat het geen jongen uit de buurt is, want de buurt is best wel hecht met elkaar.'

Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen