Start van hoofdcontent

Stad

nl

Taxichauffeurs Schiphol protesteren en weigeren te rijden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 2 februari 2017, 15.12 uur

Voor de tweede keer binnen 24 uur is er een protest van boze taxichauffeurs op Schiphol. Net als gisteravond zijn het de chauffeurs van de zogeheten aanvulmerkt, die werken met nummering, en de officiële Schipholtaxi's die het werk hebben neergelegd.

De chauffeurs zijn boos dat taxironselaars nog niet beboet worden, ondanks de aangekondigde maatregelen van de gemeente Haarlemmermeer. Taxichauffeurs zonder officiële Schiphollicentie zijn een kort geding gestart tegen de maatregelen die afgelopen maandag al in hadden moeten gaan. Zolang die rechtszaak loopt kunnen er geen boetes uitgedeeld worden aan ronselaars en andere door de gemeente 'ongewenste' taxichauffeurs. De protesterende chauffeurs zeggen door te gaan zolang het kort geding loopt.

Een van de Schipholtaxichauffeurs: 'Het is goed dat er iets gebeurt, dit loopt al jaren. Ze trekken je klanten bijna uit de taxi, en wij maar keurig in de rij wachten.'

Lees ook: Ruim 100 chauffeurs protesteren op Schiphol tegen taxironselaars

De gemeente Haarlemmermeer wil de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aanpassen, waardoor sommige plekken op de luchthaven verboden worden voor taxi's zonder Schiphollicentie. Bij overtreding van het verbod volgt een boete van 350 euro. Bij meerdere overtredingen kan het oplopen tot 1500 euro en het in beslag nemen van de auto.

Het kort geding dient vandaag om 14.00 uur. In de tussentijd rijden er alleen taxi's van andere taxi-organisaties op Schiphol.

Taxichauffeurs: "Als de ronselaars het kort geding winnen en mogen blijven ronselen, gaan wij dat ook doen" #schiphol

— Anneloes Mullink (@AnneloesMullink) February 2, 2017

Taxichauffeurs zijn ronselaars op Schiphol zat, ze willen een oplossing. Vanmiddag om 14.00 uur kort geding over vernieuwde APV. #schiphol pic.twitter.com/RTIfQGTiVg

— Anneloes Mullink (@AnneloesMullink) February 2, 2017