Start van hoofdcontent

Ajax

nl

EA-account Ajax-gamer Koen Weijland geblokkeerd

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 februari 2017, 10.36 uur · Foto: YouTube/Koen Weijland

Het online account van Ajax-E-sporter Koen Weijland is geblokkeerd. Op Twitter zoekt hij contact tevergeefs contact met de helpdesk van EA Sports.

De FIFA-speler werd in september afgelopen jaar gecontracteerd door Ajax om de club te vertegenwoordigen op gametoernooien met FIFA 17. Maar nu wordt spelen dus lastig, omdat zijn EA-account geblokkeerd is. 

Hoe het komt dat hij geen toegang meer krijgt, weet Weijland niet. Zelf denkt hij dat iemand herhaaldelijk heeft geprobeerd in te loggen op zijn account met zijn e-mailadres. Hij probeerde hulp te krijgen via de webcare van EA Sports, de ontwikkelaar van FIFA 17. Maar de mensen die zijn account weer kunnen openen werken niet in het weekend, meldt EA aan Weijland. En dat is flink balen voor de gamer, die zich moet kwalificeren voor een online FIFA-toernooi.

Ajax trok de gamer aan om meer aansluiting te zoeken met de gamende jeugd. De 'E-sporter', die zelfs officieel rugnummer 39 van Ajax kreeg, vertegenwoordigt Ajax tijdens internationale FIFA-toernooien. Hij doet ook evenementen georganiseerd door Ajax. Eind 2015 stond hij bovenaan de wereldranglijst van FIFA. Op zijn officiële Youtube-kanaal heeft Weijland bijna 30.000 abonnees. 

@EAHelp My EA Account is blocked... Please help me, really urgent because of Fut Champions. Cheers, Koen Weijland, eSports athlete AFC Ajax

— Koen Weijland (@KoenWeijland) 4 februari 2017