Start van hoofdcontent

Stad

nl

OM: 'Docent joodse school verkrachtte zes kinderen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 februari 2017, 17.53 uur

Morgen staat de 29-jarige Ephraim S. voor de rechter. De oud-docent zou zes van zijn leerlingen ernstig hebben misbruikt.

Dat zou gebeurd zijn in 2011 en 2012. Hij was op dat moment leraar op de orthodox-joodse scholengemeenschap Cheider in Buitenveldert. Toen de verdenking bekend werd, vertrok hij naar Israël.

Na een juridische strijd om uitlevering, werd vorig jaar september bekend dat S. naar Nederland moest komen. Morgen staat hij in een tussentijdse zitting voor het eerst voor de rechter.

De beschuldigingen van het Openbaar Ministerie zijn een stuk heftiger dan de 'intieme massages' waarvan hij eerder verdacht werd. De slachtoffers zijn nu 11 tot 18 jaar.

School ontweek zaak
De Telegraaf onthulde eerder dat de school pas na ruim vier maanden aangifte deed van het misbruik. 'Hulp aan de kinderen kwam daardoor veel te laat op gang, terwijl de leraar was vertrokken naar Israël', schreef de krant vorig jaar.

Het bestuur van de school ontweek bezorgde ouders, gaf geen openheid van zaken en bood geen nazorg. Ouders namen een advocaat in de arm om de onderwijsinstelling voor de rechter te dagen.