Start van hoofdcontent

Stad

nl

Jassen van ruim een ton in winkel PC Hooftstraat: 'Volslagen belachelijk natuurlijk'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 10 februari 2017, 20.26 uur

Schoenen met gouden details of een krokodillenleren jas voor vele tienduizenden euro's. Is daar in Amsterdam een markt voor? Wel volgens ondernemers Racho en Nezir. Zij hebben een winkel in de PC Hooftstraat geopend waar ze luxeproducten uit het allerhoogste segment verkopen. Een heel andere wereld dan die van de gewone Amsterdammer.

Met vijftig euro red je het niet bij de nieuwe zaak aan de PC Hooft. Bij de pas geopende winkel kan een handgemaakte krokodillenleren jas zomaar 120.000 euro kosten en schoeisel hebben ze ook, variërend van 600 tot ruim 50.000 euro.

'Jassen van een ton, schoenen van zoveel, dat zijn jassen die speciaal op aanvraag worden gemaakt. Die hebben we dus ook niet in de winkel. Het is een heel rijke uitstraling. Diegene die dat draagt brengt een bepaalde status en heeft een atmosfeer om zich heen van; die man is niet geïnteresseerd in normale dingen. Het is een soort van visitekaartje', vertelt winkelier Racho Bajadjan.

Volgens Bajadjan is zijn klantenkring divers. 'Mensen van oud-Zuid tot de Chinees die langsloopt of die jongen die een beetje gespaard heeft voor een leuke schoen. Ook voetballers, politici en invloedrijke mensen.'

Toch zijn de prijzen voor de gewone Amsterdammer wel erg hoog. 'Volslagen belachelijk natuurlijk', aldus een van hen. Een ander: 'Als je dat geld eraan uit wil geven, dan moeten die mensen dat lekker doen.' 'Voor de liefhebber is het goed.'

abc5media_image_1