Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Joël Veltman door het stof na internationale ophef over 'onsportieve' passeerbeweging

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 februari 2017, 18.20 uur

Direct na de wedstrijd tegen Sparta noemde Joël Veltman het nog een slimmigheidje. Maar nadat de passeeractie in nationale en internationale media bestempeld werd als de misschien wel de 'meest onsportieve ooit', moest de verdediger van Ajax wel reageren en dat deed hij ook.

Het veelbesproken moment: in de wedstrijd tegen Sparta blijft Ajacied Traoré liggen na een tackle. Veltman komt aan de bal en gebaart aan Spartaan Ivan Calero dat het spel stilgelegd moet worden. Op het moment dat Calero omkijkt speelt Veltman vlug verder en passeert hij zijn tegenstander. 

 

'Meest onsportieve speler ter wereld'
Spartatrainer Alex Pastoor was na de wedstrijd niet te spreken over de actie van Veltman. Maar dat gold ook voor het Duitse Bild: een 'smerige actie' en het Franse 20Minutes noemt Veltman 'de meest onsportieve speler ter wereld'.

Op Twitter reageert Veltman vandaag: 'Terugkomend op mijn actie en reactie over wat ik heb gedaan in de wedstrijd tegen Sparta, en zeker tegen Iván Calero, zeg ik sorry! Dit had ik niet mogen doen, gebeurde in een opwelling, maar blijft onsportief. Nogmaals sorry daarvoor!'. Veltman verstuurde de tweet ook in het Engels om de buitenlandse media ook van een reactie te voorzien.

(2/2) Dit had ik niet mogen doen, gebeurde in een opwelling, maar blijft onsportief. Nogmaals sorry daarvoor!

— Joël Veltman (@joel_veltman) February 13, 2017

'Steward van Sparta slaat een van onze stewards'
Ook Ajax heeft vanmiddag een reactie gegeven op rumoerig verlopen wedstrijd tegen Sparta. Fans van die club klaagden namelijk over de, in hun ogen, veel te agressieve stewards van Ajax. Ajax heeft Sparta uitgenodigd om beelden van het uitvak te komen bekijken. Tegen Ajax Life zegt de club: 'Daarop is namelijk duidelijk te zien dat een steward van Sparta een van onze stewards slaat. Dit gebeurt na wat duw-en trekwerk dat wordt veroorzaakt door een klein deel van de Sparta-aanhang. Deze steward is, samen met een Sparta-supporter, aangehouden'.

Sparta heeft de KNVB gevraagd onderzoek te doen naar de ongeregeldheden. Het is nog niet duidelijk of de club uit Rotterdam de uitnodiging van Ajax aanneemt.