Jong Ajax verspeelt voorsprong tegen MVV

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 februari 2017, 09.20 uur

Jong Ajax heeft gisteravond met 1-1 gelijk gespeeld tegen concurrent MVV. Voor Ajax scoorde Noussair Mazraoui.

Jong Ajax, dat niet mag promoveren, kwam kort voor rust op voorsprong. Mazraoui schoot de bal van buiten het zestienmetergebied hard en laag in de hoek. De gelijkmaker kwam halverwege de tweede helft op naam van Alessandro Ciranni, die een vrije trap fraai in het doel schoot. Bij die stand bleef het. De wedstrijd stond aanvankelijk voor maandag op het programma. Vanwege de nog niet verdwenen sneeuw op sportpark De Toekomst was het veld toen niet bespeelbaar.

Bij Jong Ajax kwamen onder andere Abdelhak Nouri, Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en Mateo Cassierra in actie. Koploper VVV heeft na 25 speelronden 56 punten. Jong Ajax volgt met 50 punten, FC Volendam heeft er 48 en MVV 46.