Ajax presenteert miljoenenaankoop Neres: 'Het prijskaartje geeft druk'

David Neres is vrijdag gepresenteerd bij Ajax. De negentienjarige Braziliaan kwam vrijdagochtend aan op Schiphol en is in de middag officieel voorgesteld.

Hij tekende zijn contract dat hem tot medio 2021 aan de club bindt. Twaalf miljoen kostte de 19-jarige vleugelaanvaller van Sao Paulo FC. Maar volgens de directeur spelersbeleid, Marc Overmars, is hij iedere cent waard.

Nummer zeven
'Ik ben klaar om te spelen', zei Neres vrijdag in de Arena. De Braziliaan die met nummer zeven gaat spelen is ook al speelgerechtigd. Ajax liet echter weten dat de wedstrijd tegen Vitesse van aanstaande zondag nog te vroeg komt.

'Dit is een grote club waar ik nog veel kan leren', zei de Braziliaan, die toegaf dat er vorig jaar al contact was geweest met de Amsterdamse club. 'Ik wil met Ajax kampioen worden om vervolgens Champions League te kunnen spelen', sprak Neres zijn ambities uit.

'Transferbedrag grote verantwoordelijkheid'
Niettemin ervaart de jonge Braziliaan direct de nodige druk. Een prijskaartje van twaalf miljoen kan immers als een molensteen om je nek hangen. 'Het is een grote verantwoordelijkheid', erkent hij. 'Maar ik ga lekker voetballen en weet dat het goedkomt.' De vergelijking met Romario, die zijn Europese carrière ook in Nederland begon, vindt Neres niet helemaal opgaan. 'Romario is Romario, en ik ben ik.'

Een klein minpuntje aan de dag wist Neres overigens ook nog wel aan te stippen. En dat had uiteraard alles met de temperatuur in Amsterdam te maken. 'Ik kan niet lachen om de kou', grijnst Neres.