Start van hoofdcontent

Stad

nl

Chinese massagesalon mag ondanks spermasporen schoonheidssalon worden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 februari 2017, 11.46 uur · Foto: Nick Webb via Flickr.com

Een Chinese massagesalon in het centrum hoeft niet ontruimd te worden. Dat heeft de rechtbank besloten. De eigenaar kan er nu een schoonheidssalon van maken.

De verhuurder wilde ontruiming omdat er, in strijd is met de huurovereenkomst, prostitutie zou worden bedreven. De massagesalon was daarom al op last van de gemeente gesloten. De huurder wilde ontruiming door de verhuurder echter bij de rechter voorkomen.

Die oordeelde eind vorige maand dat het, gelet op het NFI-onderzoek, aannemelijk is dat er seksuele handelingen zijn verricht. Er zijn namelijk sporen van sperma gevonden. Maar verder zijn er geen zaken gevonden die duiden op prostitutie, vond de rechter. Ook is tijdens de controle vastgesteld dat de medewerkers van de salon niet schaars of uitdagend waren gekleed.

Lees ook: Geen happy-end voor 16 massagesalons, zaken dicht na vondst sekssporen

De gemeente heeft inmiddels toestemming gegeven om de salon te heropenen als die wordt veranderd in een schoonheidssalon. Ook zou de verhuurder weinig controle hebben uitgevoerd op de activiteiten in de salon, terwijl ze destijds wel heeft ingestemd met de transformatie naar een Chinese massagesalon.