Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Vitesse doet aangifte na oerwoudgeluiden richting Onana

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 februari 2017, 11.18 uur

'Dit is absoluut niet te tolereren. Wij doen vanaf nu volop onderzoek', zegt directeur Joost de Wit van Vitesse over de oerwoudgeluiden die afgelopen zondag klonken vanaf de tribune met fans van de club. De Wit zegt aangifte te gaan doen en roept de betreffende fans op om zich te melden.

Volgens de directeur maakte een klein groepje supporters oerwoudgeluiden richting Ajax-keeper Onana. 'Ik heb het zelf niet gehoord, maar onze stewards wel. Later heb ik de beelden gezien', zegt hij tegen Omroep Gelderland. De club heeft daarna direct contact gezocht met de KNVB. De voetbalbond heeft aangegeven een onderzoek te starten naar het voorval.

'Wangedrag keihard aanpakken'
'Het waren ongeveer 10 man die deze vreselijke oerwoudgeluiden hebben gemaakt. Ze zijn hier door onze stewards direct op aangesproken en het heeft ook maar kort geduurd', al zegt De Wit niets goed te willen praten. 'Tien man zijn er tien te veel. Onze lijn is dat dit wangedrag keihard aangepakt moet worden. Vitesse accepteert dit absoluut niet.'

Ook de eigen supportersvereniging keert zich tegen het gedrag van de betreffende Vitesse-fans. Op de site staat te lezen dat het maken van apengeluiden niet thuis hoort in het stadion van Vitesse.