Start van hoofdcontent

Stad

nl

Woningcorporaties willen tienduizend huurwoningen bijbouwen: 'Het is hard nodig'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 februari 2017, 01.30 uur

Vijf woningcorporaties en investeerders willen de komende jaren tienduizend huurwoningen gaan bouwen voor het middensegment. Volgens de organisaties, verenigd in het Platform Amsterdam Middenhuur, zullen de huren tussen de 700 en 1000 euro gaan liggen.

De huizen moeten tot 2025 op alle nieuwbouwlocaties gebouwd worden. Ook maximaal duizend al bestaande huurwoningen per jaar zullen overgeheveld worden van sociale huur naar het middensegment.

En dat was nodig, vindt Egbert de Vries van de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties: 'Er zijn op dit moment veel Amsterdammers die in een sociale huurwoning wonen, maar inmiddels genoeg verdienen om door te kunnen stromen naar het middensegment'. Die mensen moeten met deze plannen extra geholpen worden.

Marktpartijen
Ook Wethouder Ivens is blij met de plannen. Het is volgens hem hard nodig dat er meer woningen bij komen. Volgens hem is de gemeente hier al jaren mee bezig, maar kun je nu zien dat de nood zo hoog is, dat marktpartijen ook mee gaan doen.

De plannen worden vanavond pas officieel aan Ivens gepresenteerd. Daarna zullen gesprekken met de gemeente worden gevoerd om te kijken of de ideeën haalbaar zijn.