Start van hoofdcontent

Stad

nl

UPDATE: Metro's rijden niet door stroomstoring in tunnel: GVB zet bussen in tussen Amstel en CS

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 februari 2017, 17.21 uur

Metro 51, 53 en 54 staan stil door een technisch probleem. Het gaat om de metro's die richting het Centraal Station rijden.

Oorzaak is een stroomstoring in de metrotunnel, waardoor een van de metro's stil kwam te staan. Die metro wordt volgens een woordvoerder van het GVB weggehaald en monteurs proberen de stroomstoring te verhelpen. Metro 53 en 54 rijden ingekort tot Weesperplein en metro 51 rijdt ingekort tot Spaklerweg.

Reizigers wordt aangeraden de trein te nemen. De extra reistijd is ongeveer een kwartier. Het GVB hoopt dat het probleem nog binnen een uur verholpen is.

UPDATE 15:10 uur
Het GVB laat weten dat de oorzaak van de storing nog niet is achterhaald. De problemen houden hierdoor mogelijk langer aan dan aanvankelijk werd ingeschat. Tussen CS en Amstel worden nu bussen ingezet, die zullen stoppen op haltes Weesperplein, Wibautstraat en Waterlooplein. 

Het GVB raadt reizigers aan om het Twitterkanaal van de vervoerder in de gaten te houden voor actuele reisinformatie. 

Update metro verstoring : Pendelbus 79 rijdt op het traject Weesperplein - Centraal Station v.v. Kijk op https://t.co/VtTXVEd4vF

— GVB actuele reisinfo (@GVB_actueel) February 22, 2017

UPDATE 16:15 uur
Het defecte metrostel dat de storing veroorzaakte is inmiddels uit de tunnen gesleept. Het GVB laat weten dat de dienstregeling binnen tien minuten weer wordt opgestart. De pendelbussen blijven voorlopig nog even rijden.