Start van hoofdcontent

Stad

nl

Vertraagde vluchten via Schiphol door storm met zware windstoten

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 februari 2017, 08.11 uur

Passagiers via luchthaven Schiphol moeten vanwege een zware storm vandaag rekening houden met vertraagde vluchten en zelfs vluchten die uitvallen. Daarvoor waarschuwt Schiphol.

Volgens de verwachting van het KNMI trekt vanmiddag een storm met zeer zware windstoten over het land en dat kan leiden tot flinke vertragingen. Aankomende nacht neemt de wind weer af.

Zware windstoten
Ook weggebruikers en reizigers met het openbaar vervoer moeten extra oppassen. Het KNMI heeft code geel afgegeven. Het weerinstituut houdt in het hele land rekening met zware windstoten van 75 tot 100 kilometer per uur. Aan de westkust en boven het IJsselmeer is er zelfs kans op windstoten van 100 tot 130 kilometer per uur.

Lees ook: Zware zuidwesterstorm verwacht op donderdag

De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier.

Gevaarlijke omstandigheden
Ook op de wegen en op het water wordt voor vanmiddag overlast voorzien. Rijkswaterstaat waarschuwt dat weggebruikers rekening moeten houden met gevaarlijke omstandigheden door zware windstoten. Verkeersdienst VID raadt mensen af om in de middag met aanhangwagens of lege vrachtwagencombinaties de weg op te gaan. Rederij Doeksen in Harlingen laat minder veerboten naar de Waddeneilanden Terschelling en Vlieland varen.